Sivut

perjantai 22. helmikuuta 2013

Isän sanoin: Alkusanat mahan takaa


Vaimoni toivoi, että tulisin mukaan kirjoittamaan tätä blogia isänäkökulmasta ja totta kai suostuin. Niille, jotka tuntevat minut niin hyvin, että ovat varmoja siitä, että Jonna on tähän pakottanut, voin sanoa kirjoittavani omasta tahdostani. Toki Jonna tekstin tarkistaa ennen kuin sitä julkaistaan.

Vaikka raskaus on sekä äidin että isän asia, niin onhan se kuitenkin ns. ”naisten juttu”. En minä voi tietää miltä se tuntuu, kun on vauva tai tässä tapauksessa vauvoja mahassa, vaikka mahani onkin kasvanut lähes samaa tahtia kuin Jonnalla. Toki puhumme tunteista ja tuntemuksista toisillemme, varmaan enemmän kuin ennen raskautta, mutta se on sama kun yrittäisin selittää miltä tuntuu kun potkaistaan kunnolla munille, se on ns. ”miesten juttu”, jotain mitä vain mies voi kokea. Sitä on isyys.

En siis tiedä miltä raskaana oleminen tuntuu, mutta tiedän tarkkaan miltä odottaminen ja raskausaika tuntuu isän näkökulmasta. Ja sillä ajatuksella päätin kirjoittaa Jonnan kirjoituksiin oman näkökulmani: miten minä sen koin, mahan takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti